Polidor Sommer (2014): Interviu cu Călin Georgescu(2):,,Fără albine omenirea va dispărea în 4 ani!”

În pragul sărbătoririi pe 20 mai a Zilei Mondiale a Albinei – Motto:,,IF THE BEE DISAPPEARED OF THE FACE OF THE EARTH, MAN WOULD ONLY HAVE FOUR YEARS LEFT TO TO LIVE.”(ALBERT EINSTEIN) // Arhiva ONG (2014) Fragment (2) din interviul realizat de Polidor Sommer // Preluare din „RĂZBOAIE, LIDERI ȘI CRIMINALITATE TRANSFRONTALIERĂ”
Revistă internațională de culturologie istorică și psihologie politică, Anul II, Nr.5 – ISSN:2344-276X & S.U.A. Revista CLIPA (Ediția:1163 – 7 martie 2015)

http://www.clipa.com/a13020-INTERVIU-CU-DOMNUL-CALIN-GEORGESCU-PRESEDINTELE-CLUBULUI-DE-LA-ROMA-PENTRU-EUROPA.aspx CLIPA, cea mai veche revistă românească din Statele Unite în circulație! CLIPA, revistă independentă de informație socio-politică și cultură, editată săptămânal în Statele Unite ale Americii

P.S.: Este adevărat că „domeniul economic este condus de FMI, Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Comerţului“. Credeţi că este posibil un al doilea Ecuador (cu un „al doilea Rafael Correa“) în România? C.G.: Categoric! Poporul român nu înghite lăcomia şi hoţia. Suntem urmaşii marelui rege Decebal şi ai eroului istoriei noastre, Mihai Viteazu, un sfânt al neamului. Oculta vânzătorilor de ţară va apune, pentru că se vor sfâşia între ei. România profundă există, iar fluviul credinţei strămoşeşti curge liniştit şi este aducător de speranţă şi îndârjire în lupta pentru apărarea gliei străbune. FMI, BM şi OMC sunt doar instituţii care îi deservesc pe acţionarii lor, angajând personal în cea mai mare parte ticăloşit, care răspunde orbeşte unei singure comenzi: îndatorează ţările slabe şi apoi cumpără totul pe nimic. Problema resurselor este tema principală pe termen scurt, mediu şi lung a omenirii. Dacă eşti slab, eşti cumpărat pe nimic, iar clasa politică românească a vândut ţara pe mărgele de plastic. Nimeni nu te poate umili în lumea asta fără minimul tău accept.

P.S.: Cu înţelepciune recunoaşteţi rolul miraculos al albinelor în alimentaţia planetei, precizând faptul că actualmente „unul din trei alimente pe care le avem pe masă se datorează contribuţiei albinelor“. Din păcate, lângă un stup „roditor“ se află, în această atmosferă multi-poluată, şi un stup „uscat“… Ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani distructivi cu forţele vitale ale naturii româneşti? C.G.: Extragerea resurselor naturale din ţară după 1990 a fost de o duritate fără precedent. Iar atacul continuă şi astăzi. Pădurea românească a suferit cel mai mult. Prin defrişări masive s-au pierdut peste 20 de miliarde de Euro în 25 de ani. Mai mult decât atât: drujbele vânzătorilor de ţară au ciuntit şi sufletul românesc. Sigur că ecosistemele terestre au suferit primele în România, ca peste tot în lume. Dacă albinele dispar, va dispărea însăşi viaţa. Viaţa pe pământ nu este posibilă fără ele. Aceste mici insecte sunt o mare forţă invizibilă, care polenizează 75% din plante, iar valoarea polenizării este estimată la 40 de miliarde de Euro / an la nivel mondial.

P.S.: Nu m-a mirat enunţul dvs. care începe cu o propoziţie condiţională: „Dacă România ar înţelege ce şansă uriaşă are în plină criză, ar face un salt gigantic nu doar pentru refacerea ei, ci şi pentru a ocupa o poziţie de lider imbatabil, cel puţin în zona balcanică“. Acestea fiind spuse, cum poate o ţară care azi ar putea hrăni fără probleme aproape 100 de milioane de locuitori, fost „grânar al Europei“, să importe cea mai mare parte a hranei? Iar roşiile occidentalilor nici măcar n-au gust… C.G.: Nu poţi să-ţi ajuţi ţara dacă nu o iubeşti! 45% din populaţia României locuieşte la sate, dar importăm alimente în proporţie de 80-85%. Necazul este şi mai mare dacă aflăm că alimentele importate sunt cu etichetă de toxicitate legalizată, pline de E-uri, aditivi alimentari şi alte chimicale care nu hrănesc, ci doar satisfac instinctul de supravieţuire energetică şi conduc, inexorabil, către boală. Bolile din România sunt datorate, în primul rând, alimentaţiei proaste, dublată de miturile industriei farmaceutice şi medicale care împânzesc întreaga ţară. Poporul român este cel mai bolnav popor din Europa! În România, incidența tuberculozei este de 10 ori mai mare decât media europeană, adică 108 cazuri la 100.000 de locuitori. Mortalitatea infantilă ne plasează pe penultimul loc în Europa, 15 la mia de noi născuţi. Incidența și mortalitatea cancerului de plămân (83,3) în România este printre cele mai mari din Europa.Incidența și mortalitatea cancerului de col uterin, printre cele mai mari din Europa (34,9).Mortalitatea prin cancer ne aşază pe locul al doilea în rândul țărilor europene. Toate au la bază, în primul rând, sărăcia şi hrana de proastă calitate, dublate de un jaf fără margini în instituţiile medicale.

P.S.: Nu ar trebui să existe şi o pedeapsă pentru sumele exorbitante „pierdute“ de guvernanţii noştri în acest sfert de secol? „Cum să iasă din criză statul român, afirmaţi pe bună dreptate, când cheltuielile cu bunurile şi serviciile au atins în 2013 nivelul din 2008, când se arunca cu bani în stânga şi în dreapta?“ Cum ar arăta Pedeapsa Divină în acest caz?    C.G.: Nu sistemul politic este puternic, ci noi suntem slabi dacă am acceptat să fim conduşi de incompetenţi şi trădători. Vinovaţii nu trebuie să fie neapărat închişi, ci să li se confişte averea pe care o au făcut-o pe spatele şi munca poporului român. Întrebarea este ce vom face în viitor. În primul rând, cei care au furat ţara să părăsească puterea! Ne stă la îndemână să-i punem să returneze tot ce au furat de la poporul român. Mai departe Dumnezeu știe mai bine ce-i de făcut cu ei.

P.S.: Din nefericire, sunt nevoit să remarc faptul că destui oameni de afaceri occidentali, unii de origine română, afirmă că investitorii străini se lovesc de permanenta lipsă de credibilitate a României (în principal, politică) pe plan internaţional, ceea ce afectează iremediabil, pe termen mediu şi lung, economia. Mai avem şansa de a îndrepta acest punct de vedere şi, dacă da, cum? C.G.: Sigur că putem îndrepta acest aspect, dacă afişăm clar un proiect de ţară unic prin amploare şi importanţă la nivel mondial. Măreţia nu este un dat, ci se câştigă prin luptă. Cu atât mai mult când ştim că, în zona anului 2020, ne vom confrunta cu cea mai mare criză a omenirii: criza de hrană şi apă. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru asta şi să devenim cel mai mare exportator de hrană sănătoasă din Europa, nu înainte de a oferi siguranţă alimentară poporului român. Apoi să ne uităm la energie: să-i transformăm pe români în proprietari şi producători de energie. Să răspândim toată proprietatea productivă, în aşa fel încât bunăstarea să fie prezentă în orice ungher al ţării. Iar pe plan internaţional să devenim un furnizor indispensabil. Ştiţi ce spunea Mircea Vulcănescu? Că tăria spirituală a unui neam se măsoară după gradul în care e în stare să le impună altora perspectiva lui asupra existenţei şi că, dacă îl face pe străin să încline spre modul lui de a lua atitudine, aceasta este o cucerire spirituală. Asta poate face România în următoarea etapă – şi poate de aceea trecem prin suferinţă într-un asemenea grad.