Prof.Daniela Nedelcu: În 1998 Codruț Croitoru a filmat la TVR 1 cântecul,,Creionul”de Paul Polidor

CREIONUL  Muzica: Paul Polidor // Versurile: Paul Polidor (Cântec înregistrat UCMR-ADA:W-0037604.16Cântec inclus în discul ,,Paul Polidor: Pufulete – Cântece pentru copii” Licență UCMR-ADA(2009): R08AF2920072069 // Cântec filmat de artistul Codruț Croitoru în copilărie (1998, TVR 1=Arhiva video a Fundației ,,Paul Polidor”, C.U.I.:11.49.01.02) // Cântec inclus de autorul-antologator, Prof.Daniela Nedelcu, în ,,REVISTA CADRELOR DIDACTICE DIN ROMÂNIA”(Nr.6A/2020, ISSN:2501-0697; Colecția ,,Paul Polidor. Antologie de interferențe culturale”(256A) și oferit cu titlu gratuit copiilor din Grădinița Nr.234, Sector 2, București, în cadrul programelor ONG de educație inter-culturală pentru copii și tineret, 1998-2020, Festivalul ,,Paul Polidor, Ed.XX, 1999-2019/2000-2020).,,Activitățile extracurriculare pe care le organizăm în fiecare an școlar, în parteneriat cu părinții, sunt foarte apreciate. Concursurile de poezie, de cântece, de dans au prins viață sub bagheta magică a unui profesionist, și anume: profesorul și scriitorul Paul Polidor. Sensibilitatea artistică transmisă de profesor încântă nu numai audiența, ci și participanții, știind că efortul depus este răsplătit cu un zâmbet, cuvinte de încurajare, strângere de mână, o diplomă, un premiu. După o experiență de ani în interacționarea cu preșcolarii și cadrele didactice, modalitatea (prin care profesorul și scriitorul Paul Polidor, membru al Academiei de Literatură și Arte a Ucrainei,  adună laolaltă talente și aptitudini timide, schimbă uneori destine și, mai presus de orice, unește oamenii într-o lume culturală) este inegalabilă. Răbdarea, încrederea, optimismul, creativitatea sunt o parte din calitățile profesorului pe care, subtil, ni le-a insuflat și pentru care îi spunem: Mulțumim, domnule profesor!” DANIELA  NEDELCU-2020

PARTEA ÎNTÂI

Am să vă spun povestea

Unui creion

Care trudește

La un patron.

Cred că v-ați dat și seama,

Că nu e greu,

Patronul, firește,

Sunt chiar eu.

REFREN A:

Măi creioane,

Stai liniștit,

Să nu te sperii că

Vei fi muncit ;

Școala nu-mi place,

Cartea-i restanță ;

Tu, măi creioane,

Ia-ți o vacanță !

PARTEA A DOUA:

Ce mult îmi plac desenele

De pe Cartoon

Și tortul mamei