Raluca Iancu: ,,Politicienii noștri sunt ai poporului sau ai eșaloanelor 4-5 din P.C.R. ?…”

Editura Cadrelor Didactice din România-București (înregistrată notarial)-Summer School 2020 Dept.Politologie

Privesc cu stupefacție că adevăratele valori nu primesc respectul cuvenit decât după trecerea lor în neființă. Uităm să ne aducem aminte de caracterul și scopul poporului român privind adevărul și dreptatea. În acest sens, există un citat al ”părintelui” istoriei antice, Herodot și anume ”Geto-dacii sunt ceimaivitejişimaidrepţidintretraci”. Politicienii noștri or fi parte a acestui popor sau aparțin eșalonului patru sau cinci al Partidului Comunist Român?

Observăm dezgustul adevăratelor valori privind indolența și analfabetismul de care politicienii dau dovadă. Aceștia din urmă nu merită să tânjească la funcții și onoruri din partea statului. Mai există oare demnitate și onoare? De treizeci de ani ei doar au făcut averi fabuloase. În orice alt stat vest-european iese din discuție îmbogățirea într-un interval așa de scurt, deoarece ele se fac în decursul a două sau trei generații.

În urma procesului de tranziție, populația a crezut că are numai drepturi. Greșit! Democrația implică și obligații prin respectarea legilor. Ce se urmărește – îndreptarea spre dictatura sau spre republica prezidențială?

Veșnic, un număr semnificativ de persoane influențabile se lasă manipulate de mirajul (propriei…) creșteri a nivelului de trai. Orice om ce a călătorit în cadrul blocului comunitar a înțeles că puterea de cumpărare a monedei euro nu reflectă nevoile economice ale populației.

Măsurile coercitive puse în aplicare în aceste state au rolul de a descuraja consumul de droguri, alcool și actele de agresiune. Din nefericire, se observă că în România aceste fapte sunt ridiculizate. La noi sunt sprijinite nemunca, furtul și alte șmecherii. Ce se urmărește prin asemenea măsuri? Îndreptarea către zona euro-asiatică sau cea europeană?

RALUCA IANCU

 

Pin It on Pinterest