Fest.Polidor(2020): Jacqueline du Pré – 75 de ani de la naștere (1945-1987)

Interpretare de studiu (propusă participanților) în cadrul Festivalului-Concurs Internațional de Interferențe Culturale ,,Paul Polidor”(XXI=2020):

Festivalul ,,Paul Polidor” marchează compoziția și interpretarea în muzica clasică prin două momente situate la o distanță de peste 200 de ani: A.-270 de ani de moartea (1750-2020) marelui compozitor german Johann Sebastian Bach (n.21/31 martie 1685-d.28 iulie 1750); B-75 de ani de la nașterea lui Jacqueline du Pré (n.26 ianuarie 1945 –d.19 octombrie 1987) interpretă de mare expresivitate a unor lucrări din literatura muzicală pentru violoncel. Fulminanta sa carieră concertistică  a fost întreruptă brusc de apariția unei scleroze în plăci, care, avansând fatal, i-a cauzat moartea la aproape 43 de ani. Filmul artistic ,,Hillary și Jackie”, inspirat de o carte despre viața sa, a născut un scandal mediatic internațional. Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră de Elgar este legat definitiv, în istoria esteticii marilor interpretări, de numele său. Festivalul ,,Paul Polidor” propune, ca obiect de studiu participanților, o interpretare a lui Jacqueline du Pré din opera culturală semnată Johann Sebastian Bach (,,Cello Suite No.1 in G BWV 1007”, I=Prelude & II=Allemande).