Albert Lovin: Polidor’s Fest.XXI-Winner: Sp.Prize ,,Remember J. Sylvanus Thompson”

Albert Lovin: ,,Paul Polidor” ’s Fest.XXI -Winner: Special Prize ,,Remember John Sylvanus Thompson (1889-1963)”

Comunicat ONG. Confirmare managerială (18.02.2021). Singurul Premiu Special purtând titulatura ,,PAUL POLIDOR 2020:  REMEMBER JOHN SYLVANUS THOMPSON (1889-1963)”(Specializare: Pian)  în: ,,INTERNATIONAL POLIDOR FEST.ON-LINE XXI (1999-2020)–CULTURAL INTERFERENCES” A FOST CÂȘTIGAT de către LOVIN ALBERT PAUL (text pentru teritoriul României).

Repere:

A.”Festivalul Internațional On-line Paul Polidor, ajuns la ediția XXI,  oferă copiilor posibilitatea să își exprime talentul și bucuria de a cânta. Felicitări organizatorilor pentru implicarea de care dau dovadă în fiecare an și mulțumim pentru că au făcut posibilă participarea online a elevilor în această perioadă. Mă bucur că munca este răsplătită pe măsură.”(Prof.pian Mădălina Dima) În imagine: Prof. Mădălina Dima alături de Albert Lovin.

B.”Mă bucur mult că am avut ocazia să particip la acest festival. M-am simțit fericit când am primit premiul. A fost un moment de mare bucurie, pe care nu-l voi uita ușor. Mulțumesc !” (Albert Lovin)

C.”Sunt câteva momente în viață când, datorită rezultatelor propriului copil, simți că eforturile tale  ca părinte au avut un rost, o direcție și un scop. Festivalul “Polidor”a fost unul dintre acele momente frumoase pentru mine…, întrucât a fost apreciată munca și simțirea unui suflet micuț, un gest pe care numai niște oameni cu adevărat mari ar putea să-l facă. Pentru copii înseamnă foarte mult. Și, de aceea, vă mulțumesc! (Carina Lovin)

Celebrul jurnalist Florin-Silviu Ursulescu (1945-2019) a devenit membru al Departamentului Onorific:,,INTERNATIONAL ACADEMY of CULTURAL INTERFERENCES PAUL POLIDOR” în anul 2008.

2000  *Din cuvântul rostit în: ROTONDA MUZEULUI LITERATURII ROMÂNE

*6 aprilie 2000  Lansarea casetei audio (« Prière  et chant // Poètes clasiques roumaines »)

,,…Un lucru care, zic eu, este util şi pentru elevi, poate şi pentru profesorii care sunt alături de Paul Polidor. În timp ce în restul Europei se înfiinţau universităţi, facultăţi, se inventa tiparul, pe la noi încă se desfăşurau lupte. Am fost cu mulţi ani în urma Europei sub acest aspect, însă am recuperat datorită unor oameni cu o energie extraordinară, care începuseră să traducă şi să scrie cărţi de şcoală, de la gramatici până la cărţi de matematică, în timp ce acestea erau predate de mult în restul Europei. Oameni care aduceau cărţi cu desaga, precum Asachi ori Badea Cârţan. Observ cu tristeţe că trecem din nou printr-o perioadă de criză culturală : în şcoli nu se mai învaţă cât am dori să se înveţe.

…Mă uit la Paul Polidor de câţiva ani, de când îi sunt alături cu interviuri, articole şi sunt uimit că face o muncă sisifică în promovarea talentului copiilor şi tinerilor. Sunt lucruri uluitoare, pe care eu personal n-aş avea energia să le fac. De astfel de oameni ar fi nevoie acum. Poate că am reuşi să ieşim din zguduirile-astea culturale în care nimeni nu mai învaţă o poezie, nimeni nu mai citeşte o carte, toată lumea se uită la televizor şi nici aşa… Poate vom reuşi, prin oameni ca Paul Polidor, să trecem de aceste momente…

Text apărut în volumul ,,Un cântec al vieţii” de Cristiana Pârnuţă şi Paul Polidor

(Editura Fundaţiei ,,Paul Polidor” – 2005)