Mesaj (16oct.2021) către Polidor Fest.(Paul Bondilă & Prof.Mădălina Dima)&Chopin-Op.72 & 48

,,Felicitări d-lui Paul Polidor pentru organizarea acestui festival-concurs și pentru implicarea de care dă dovadă în promovarea talentului elevilor. Vom reveni în fiecare an cu bucurie la acest concurs unde este apreciată munca și pasiunea interpreților aflați la început de drum. Vă mulțumim!” Paul Marian Bondilă & Prof. Mădălina Dima

Fest.POLIDOR 2021 – INTERFERENȚE CULTURALE INTERNAȚIONALE. Precizare de management cultural internațional: întrucât foarte mulți copii, tineri sau adulți, participanți în cadrul festivalului între 1998 și 2021 activează în acest moment în Occidentul european sau cel de peste Oceanul Atlantic în diferite domenii culturale (fie continuându-și pregătirea, fie realizând o carieră proprie sau o afacere proprie în domenii de interferențe culturale, unii primind job-ul în urma unor recomandări ca acte oficiale din partea Fundației ,,PAUL POLIDOR”) Festivalul Internațional ,,PAUL POLIDOR” a hotărât să păstreze și secțiunea de muzică cultă în semn de bun augur pentru viitoarele cariere internaționale ale participanților în festival. Succes tuturor în ediția a XXII-a=2021: INTERNAȚIONAL FESTIVAL On-line ,,PAUL POLIDOR” of CULTURAL INTERFERENCES (XXII: 25.03.2021-25.03.2022)!

Două repere lucrative în Polidor Fest.On-line 2021 cu: Janusz Olejniczak

De ce marcăm 110 ani de la nașterea (1911-2021) artistului Szpilman în festivalul nostru internațional on-line dedicat exclusiv interferențelor culturale? Întrucât tocmai istoria interferențelor culturale a făcut posibilă recunoașterea sa pe plan mondial:  interpret instrumental polonez cu certă descendență evreiască, viața sa din perioada celui de Al Doilea Război Mondial (1939-1945) a constituit subiectul celebrului film ,,Pianistul”, regizat de Roman Polanski (cu o biografie similară). Cel care a dat ,,lumină”rememorării  avatarurilor vieții unui mare și rafinat interpret al creațiilor chopiniene, (cum a fost  Władysław Szpilman) pe banda sonoră a filmului (soundtracks) este pianistul polonez  Janusz Olejniczak.

Provided to YouTube by Sony Classical

Nocturne in E minor, Op. 72, No. 1 · Janusz Olejniczak ·

Frédéric Chopin

The Pianist (Original Motion Picture Soundtrack)