Mariana Stănescu: Ion Fănescu, un exemplu de urmat de către tânăra generație de interpreți

Mariana Stănescu:

Ion Fănescu,

un exemplu de urmat de către tânăra generație de interpreți

L-am cunoscut pe Ion Fănescu cu ani în urmă și încă de atunci m-a impresionat cu capacitatea sa de a crea. A reușit încă de la debut să impresioneze iubitorii de cântec popular cu bucuria expresiei melosului oltenesc, probând un repertoriu variat, cu precădere al cântecului de joc și de dragoste, teme ce le regăsim și în creațiile sale.

Nu a făcut rabat de la calitatea creațiilor sale, care sunt pe cât de simple, pe atât de profunde, reprezentând trăirile oamenilor din satul românesc…

A moștenit de la părinți capacitatea și ușurința de a-și realiza un bogat repertoriu, atât în calitate de textier, cât și de creator al liniilor melodice, păstrând specificul zonei pe care o reprezintă. Nu a făcut rabat de la calitatea creațiilor sale, ceea ce-l recomandă ca un excelent rapsod popular, un exemplu de urmat de către tânăra generație de interpreți. Creațiile sale sunt pe cât de simple, pe atât de profunde, reprezentând trăirile oamenilor din satul românesc. Am putea spune despre Ion Fănescu că este și va rămâne un autentic  rapsod și interpret al zonei, urându-i sănătate și multă putere în realizarea de noi materiale, spre bucuria iubitorilor de cântec popular  românesc.

MARIANA  STĂNESCU

Redactor la Radio România

Antena Satelor (7 nov.2017)

 

Pin It on Pinterest