Poetul Polidor promovează concursul ,,Peregrinări”(XI)Dublin,2018

Sunt două secțiuni separate ale aceluiași concurs.

 1. Perioada de trimitere a poeziilor/prozelor pentru concurs:
  1 octombrie – 15 noiembrie
  2. Jurizare: 16 – 30 noiembrie. Juriul este format din redactorii revistei Itaca: Dorina Șișu (Irlanda), Gabriela Căluțiu Sonenberg (Spania), Dorina Brândușa Landen (Suedia), Monica Tonea (Belgia), Emanuel Pope (Anglia), Viorel Ploeșteanu (Irlanda)
  3. Anunțarea câștigătorilor: 1 decembrie
  4. Poeziile se trimit numai pe adresa concursulperegrinaripoezie@gmail.com
  Textele de proză se trimit numai pe adresa concursulperegrinariproza@gmail.com
  5. Fiecare participant va trimite poezia/proza în nume propriu și va primi un e-mail de confirmare în 48 de ore. Dacă nu primiți acest e-mail, vă rugăm să retrimiteți!
  6. Se trimite o singură poezie, în limba română, într-un document word de maximum 2 pagini A4, fără imagini, cu diacritice, font Times New Roman, mărimea literei 12 sau/și o singură proză scurtă de minimum 2 pagini, maximum 5 pagini A4, în aceleași condiții.
  7. Fiecare participant se va înscrie o singură dată în concurs (la una sau ambele secțiuni), atașând la e-mail numele real și complet, o fotografie jpg și localitatea de reședință.
  8. Poezia/proza trimisă la concurs nu trebuie să mai fi fost publicată anterior, nici măcar pe blogul personal sau pe site-uri de literatură.
  9. Vârsta minimă de participare este de 14 ani împliniți. Vârstă maximă nu se impune.
  10. Pot participa la concurs scriitori de limbă română, indiferent de naționalitate și oriunde s-ar afla pe această planetă.
  11. Poeziile/prozele intrate în concurs vor fi postate pe site-ul www.itaca.ie sub anonimat, primind un număr de ordine, în funcție de înscrierea lor (separat pentru fiecare secțiune).
  12. Participanții sunt rugați să nu-și promoveze creația cu numărul respectiv pe propriile pagini de internet, în pofida faptului că nu va exista și un vot al publicului.
  13. Jurizarea se va face în două etape. În prima, între 16 și 28 noiembrie, fiecare membru al juriului va nota 10 poezii/proze, pe care le consideră ca fiind cele mai bune, cu valori de la 1 la 10, fără a repeta vreo notă. După această primă evaluare, cele mai bine situate 10 poezii/proze vor intra în faza finală, între 29 și 30 noiembrie, iar fiecare membru al juriului va nota numai locurile I, II și III, acordându-le 5, 3 respectiv 1 punct. Astfel se vor stabili cei trei câștigători.
  14. Nu se acordă mențiuni, diplome de participare și nu se face public votul juriului, luat individual.
  15. După anunțarea câștigătorilor, în termen de câteva zile, vor apărea pe site și numele autorilor în dreptul fiecărei poezii/proze.
  16. Câștigătorii vor primi primi diplome în format electronic, iar poeziile/textele câștigătoare vor fi publicate în numărul din decembrie al revistei Itaca.
  17. Vă vom ține la curent cu evoluția concursului pe site-ul
  http://www.itaca.ie/
  și pe pagina de facebook
  https://www.facebook.com/sufletromanescdublin?ref=hl    Succes și inspirație tuturor participanților!

Partenerul media al concursului Peregrinări ediția a XI-a, Dublin 2018, este TVR Internațional. 

Pin It on Pinterest