Bilete prin:BLT.ro / Polidor’s music & lyrics: InDArt-5.02.2020(Cu:P.Jipa, E.Cristea & C.Deleanu)

Teatrul InDArt, strada Colței, nr.44, sector 3 București

Sursa: https://www.blt.ro/maestrul-dinica-a-plecat.html © blt.ro

Muzica și versurile lui Paul Polidor în spectacolul:

Maestrul Dinică a plecat…

(Cu: Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Petru Jipa, Paul Polidor)

Aranjamentele muzicale și interpretările LIVE ale cântecelor în limbile: azerbaigeană, germană, bulgară, franceză, sârbă, spaniolă, rusă, turcă, engleză și română: Paul Polidor (pe versuri de Rainer Maria Rilke, Mihai Eminescu, Dimcio Debelianov, Bahtiar Vahabzade, Petru Jipa, Justo Jorge Padron, Samed Vurgun, Serghei Esenin, Ivan Cvetanović – Chicago University ș.a.). Tălmăciri din lirica universală: Paul Polidor. Recită din volumul ,,De dor mai moare câte un Actor…” actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea versuri originale de Paul Polidor dedicate unor personalități culturale din lumea artelor, precum: Gheorghe Dinică, Salvador Dali, Toma Caragiu, Maria Callas, Ștefan Iordache, Luciano Pavarotti, George Vraca, Amza Pellea, Andrei Tarkovski, Iosif Sava, Tenghiz Abuladze, Gina Patrichi, Johann Pachelbel,  Lucian Blaga, Grigore Vieru, Hans Eckart Schlandt, Leopoldina Bălănuță, Isadora Duncan. CD-ul omonim va fi donat de către Fundația ,,Paul Polidor” prin Teatrul InDART fiecărui spectator, recitalul artiștilor fiind urmat de sesiune de autografe pe cărți sau discuri. Spectacolul conține și: amintiri despre Gheorghe Dinică (în momente vesele cu Eugen Cristea);   cântecul ,,Franțujenka/Franțuzoaica”(videograma interzisă în Federația Rusă va fi proiectată în timpul recitalului), precum și poezia socială (interzisă radio-tv) ,,Păsărica-i la putere” de Paul Polidor.