Arhiva ONG (2014): Interviu cu Călin Georgescu (3):,,Trecerea la EURO=înjumătățirea conturilor!”
ARHIVA ONG (2014) Fragment (2) din interviul realizat de Polidor Sommer
Preluare din „RĂZBOAIE, LIDERI ȘI CRIMINALITATE TRANSFRONTALIERĂ”
Revistă internațională de culturologie istorică și psihologie politică, Anul II, Nr.5 – ISSN:2344-276X
& S.U.A. Revista CLIPA (Ediția:1163 – 7 martie 2015)
http://www.clipa.com/a13020-INTERVIU-CU-DOMNUL-CALIN-GEORGESCU-PRESEDINTELE-CLUBULUI-DE-LA-ROMA-PENTRU-EUROPA.aspx
CLIPA, cea mai veche revistă românească din Statele Unite în circulație! CLIPA, revistă independentă de informație socio-politică și cultură, editată săptămânal în Statele Unite ale Americii
P.S.: Aţi afirmat că „trebuie să ai, înainte de orice, atitudine morală“ pentru a răzbi în jungla financiară mondială şi să nu îţi îngropi propriul popor. Eu sunt îngrijorat de soarta monedei naţionale. Nu vi se pare că moneda Euro este umflată artificial?… C.G.: Chiar este, pentru ţări precum Spania, Portugalia, Irlanda. Prinse în laţul monedei unice supraevaluate, în raport cu competitivitatea reală a economiilor lor, aceste ţări au zero perspective de relansare. Faptul că încă mai avem o monedă naţională este unul dintre cele mai formidabile atuuri, la care nu trebuie să renunţăm. Vă rog să priviţi la cea mai mare putere financiar – bancară: Anglia. Este în UE, dar are lira sterlină ca monedă naţională. De ce? Simplu: pentru că ştie ce vrea şi ce implică acest lucru.
P.S.: Ce-ar însemna, în acest context, pentru România, trecerea la moneda unică, Euro? C.G.: Peste tot în Occident, când s-a introdus moneda Euro, toate conturile s-au înjumătăţit, iar preţurile au crescut artificial. Nemţii numesc Euro „Teuro“, de la „teuer“ (= scump, în germană). Trecerea la Euro nu trebuie să fie o prioritate, dacă avem simţ patriotic şi vrem binele ţării.
P.S.: Când s-au devalizat băncile, când s-au defrişat pădurile şi codrii neamului românesc, amar şi crud a fost gustul efectelor… Nu vi se pare că autorii acestor „asasinate“ istorice au dat insomnii până şi zicalei nefaste: ,,După mine, potopul!…“? C.G.: Tâlharul de pe cruce a avut, cumva, insomnii din cauza remuşcărilor? Unul dintre tâlhari, da, aşa că unii dintre tâlhari se vor mântui în ultimul ceas – tot e bine. Ceea ce au făcut, însă, este greu de reparat şi un popor întreg are de suferit. Ţara nu se poate reface fără o schimbare profundă şi radicală a viziunii socio-economice, fără un proiect de ţară clar şi fără o conștiință profund şi autentic creştină.
P.S.: În emisiunea „Jocuri de putere“, Rareş Bogdan vă îndemna să arătaţi cu degetul spre vinovaţii pentru dezastrul ţării, dar v-aţi ferit cu eleganţă de această provocare… Dacă aţi fi conducătorul românilor, nu credeţi că autorii distrugerii României, cei dinăuntru şi cei dinafară, mai ales cei care nu au nimic de-a face cu românismul, vor lupta fără cruţare pentru restabilirea ordinii „fireşti“ şi vechi a lucrurilor în ţară?… C.G.: Problema este veche şi a fost enunţată de cel mai mare om politic român, Mihai Eminescu: „Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii, / Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii“. În România locuieşte poporul român. Iar el nu este doar gospodar, ci şi iubitor de oameni şi gazdă primitoare. Dar nu va accepta niciodată ca o minoritate să obţină privilegii exorbitante sub pretextul că este discriminată. Asemenea lucruri nu ajută cu nimic respectiva minoritate, ci dimpotrivă, o discreditează şi o pun într-o situaţie dificilă, pentru că omul de jos, truditorul, nu are nevoie de privilegii, el ştie cui datorează pământul şi apa pentru el şi familia lui.
P.S.: Mi-am exprimat încă din 2008 rezervele profunde faţă de mult trâmbiţatul parcurs al resurselor energetice caspice către Occident prin teritoriul României – aşa numitul proiect Nabucco. Cum vi se pare acest caz? Cine are interes ca adevărul privind viitorul energetic al României să fie ucis în faşă? C.G.: Incompetenţa profesională poate fi în acest caz asociată cu crima.