Torbă Natalia-Maria: Polidor’s Fest.XXI -Winner: Special Prize ,,Remember Ceaikovski”

Comunicat ONG. Confirmare managerială (19.01.2021). Singurul Premiu Special purtând titulatura ,,PAUL POLIDOR: REMEMBER CEAIKOVSKI (1840-1893)” în: ,,INTERNATIONAL POLIDOR FEST.ON-LINE XXI (1999-2020)–CULTURAL INTERFERENCES”(în anul în care festivalul a marcat 180 de ani de la nașterea compozitorului național al Rusiei, Piotr Ilici Ceaikovski) A FOST CÂȘTIGAT de către TORBĂ NATALIA-MARIA (text pentru teritoriul României). Reper: ,,Aprecierea primită din partea dumneavoastră reprezintă un pas înainte spre îndeplinirea unui vis minunat: pianist pentru sufletul oamenilor…”(T.CORINA)

Torbă Natalia-Maria: Winner of International Polidor Fest.On-line XXI (1999-2020): SPECIAL PRIZE ,,PAUL POLIDOR: REMEMBER CEAIKOVSKI (1840-1893)”

Florin-Silviu Ursulescu (2000):,,Paul Polidor – o muncă sisifică în promovarea talentului copiilor”

Celebrul jurnalist Florin-Silviu Ursulescu(1945-2019) a devenit membru al Departamentului Onorific:,,INTERNATIONAL ACADEMY of CULTURAL INTERFERENCES PAUL POLIDOR” în anul 2008.

2000  *Din cuvântul rostit în: ROTONDA MUZEULUI LITERATURII ROMÂNE

*6 aprilie 2000  Lansarea casetei audio (« Prière  et chant // Poètes clasiques roumaines »)

…Un lucru care, zic eu, este util şi pentru elevi, poate şi pentru profesorii care sunt alături de Paul Polidor. În timp ce în restul Europei se înfiinţau universităţi, facultăţi, se inventa tiparul, pe la noi încă se desfăşurau lupte. Am fost cu mulţi ani în urma Europei sub acest aspect, însă am recuperat datorită unor oameni cu o energie extraordinară, care începuseră să traducă şi să scrie cărţi de şcoală, de la gramatici până la cărţi de matematică, în timp ce acestea erau predate de mult în restul Europei. Oameni care aduceau cărţi cu desaga, precum Asachi ori Badea Cârţan. Observ cu tristeţe că trecem din nou printr-o perioadă de criză culturală : în şcoli nu se mai învaţă cât am dori să se înveţe.              …Mă uit la Paul Polidor de câţiva ani, de când îi sunt alături cu interviuri, articole şi sunt uimit că face o muncă sisifică în promovarea talentului copiilor şi tinerilor. Sunt lucruri uluitoare, pe care eu personal n-aş avea energia să le fac. De astfel de oameni ar fi nevoie acum. Poate că am reuşi să ieşim din zguduirile-astea culturale în care nimeni nu mai învaţă o poezie, nimeni nu mai citeşte o carte, toată lumea se uită la televizor şi nici aşa… Poate vom reuşi, prin oameni ca Paul Polidor, să trecem de aceste momente… 

Text apărut în volumul ,,Un cântec al vieţii”

de Cristiana Pârnuţă şi Paul Polidor

(Editura Fundaţiei ,,Paul Polidor” – 2005)

Pin It on Pinterest