Polidor-Fest.XXI-Winners: Caloianu Elian Theodora /Sp.Prize:,,Paul Polidor:In Memoriam Dinu Lipatti”
International POLIDOR-FEST.On-line: S-au închis înscrierile pentru jud.Dolj, Ilfov, Buzău & Ialomița / 2021 !
Centrul ONG ,,Prof.Luminița Tănase” confirmă închiderea înscrierilor / 2021 pentru jud.Buzău !
COMUNICAT ONG ( 9 noiembrie 2021) // Orice înscriere a unei persoane în festivalul-concurs on-line după data de 9 nov.2021 din județele: *Dolj *Ilfov *Buzău *Ialomița, România, se consideră rezervare personalizată & înscriere pentru ediția a XXIII-a din 2022 ! INTERNATIONAL POLIDOR-FEST.ON-LINE / CULTURAL INTERFERENCES (1998/1999-2021) // Without DOLJ, ILFOV, BUZĂU & IALOMIȚA – ROMANIA
For INTERNATIONAL On-line POLIDOR XXII=2021 // Personalized Reservations at: Solicitări înscrieri / rezervări personalizate Fest.Concurs On-line / E-mail:fundatia.paulpolidor@yahoo.com & 004.0740.47.48.14 & 004.0763.765.567 You can find the ,,Paul POLIDOR” Festival also at:www.fundatia-paulpolidor.ro//Mижнародна Лiтературно-Мистецька Академiя України &Internationale Akademie für Literatur, Kunst und Kommunikation / Vertretung in Deutschland – Österreich – Tschechische Republik: Pentru evoluția noastră spirituală, a copiilor și tinerilor între 5 și 90 de ani: FESTIVALUL INTERNAȚIONAL de interferenţe culturale (Ed. XXII, ON-LINE: 25.05.2021-25.05.2022) Paul Polidor
Celebrul jurnalist Florin-Silviu Ursulescu (1945-2019) a devenit membru al Departamentului Onorific:,,INTERNATIONAL ACADEMY of CULTURAL INTERFERENCES PAUL POLIDOR” în anul 2008.
2000 *Din cuvântul rostit în: ROTONDA MUZEULUI LITERATURII ROMÂNE
*6 aprilie 2000 Lansarea casetei audio (« Prière et chant // Poètes clasiques roumaines »)
…Un lucru care, zic eu, este util şi pentru elevi, poate şi pentru profesorii care sunt alături de Paul Polidor. În timp ce în restul Europei se înfiinţau universităţi, facultăţi, se inventa tiparul, pe la noi încă se desfăşurau lupte. Am fost cu mulţi ani în urma Europei sub acest aspect, însă am recuperat datorită unor oameni cu o energie extraordinară, care începuseră să traducă şi să scrie cărţi de şcoală, de la gramatici până la cărţi de matematică, în timp ce acestea erau predate de mult în restul Europei. Oameni care aduceau cărţi cu desaga, precum Asachi ori Badea Cârţan. Observ cu tristeţe că trecem din nou printr-o perioadă de criză culturală : în şcoli nu se mai învaţă cât am dori să se înveţe.
…Mă uit la Paul Polidor de câţiva ani, de când îi sunt alături cu interviuri, articole şi sunt uimit că face o muncă sisifică în promovarea talentului copiilor şi tinerilor. Sunt lucruri uluitoare, pe care eu personal n-aş avea energia să le fac. De astfel de oameni ar fi nevoie acum. Poate că am reuşi să ieşim din zguduirile-astea culturale în care nimeni nu mai învaţă o poezie, nimeni nu mai citeşte o carte, toată lumea se uită la televizor şi nici aşa… Poate vom reuşi, prin oameni ca Paul Polidor, să trecem de aceste momente…
Text apărut în volumul ,,Un cântec al vieţii” de Cristiana Pârnuţă şi Paul Polidor
(Editura Fundaţiei ,,Paul Polidor” – 2005)
Propunere (către participanții la POLIDOR-FEST.2021) de studiu al interferențelor culturale: imagistică-videograme, istorie identitară și muzică națională: KURT HIELSCHER (n.1881) & GEORGE ENESCU (n.1881)
Festivalul Internațional On-line Paul Polidor de Interferențe Culturale, Ed.XXII=2021 marchează:
A.– 90 de ani (1931-2021) de la opera de istorie culturală: ,,Fotografii de Kurt Hielscher făcute în 1931 și publicate în Almanahul Fotografic România, Leipzig 1933”
B.-140 de ani(1881-2021) de la nașterea compozitorului George Enescu (fondul muzical al filmului imagistic de videograme: Rapsodia I de Enescu)
https://www.youtube.com/watch?v=0vpY5ZSolzA
C.-140 de ani (1881-2021) de la nașterea artistului vizionar (fotograf german), Kurt Hielscher, care a
avertizat cu 90 de ani în urmă societatea românească de apropierea norilor grei occidentali ai
îngenuncherii economice și identitare: “Dar pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Unele sate au și fost învăluite; norul cenușiu acoperă tot mai mult uneltele strămoșești și coloarea veselă a costumelor,
înecându-le în monocromia stinsă a modei de pretutindeni. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare. De aceea am dat în aceste fotografii atâta importanță vieții populare în dauna peisajului. Mi se pare că aș putea salva astfel prin cartea mea, pentru timpurile viitoare, ceea ce încet și continuu este sortit pieririi. Fie ca o soartă prielnică să păstreze încă mult timp poporul acestor munți, văi șicâmpii, în frumusețea și spontaneitatea sa.”(KURT HIELSCHER)