XXI Fest.Winners: Efrem Andreea Alessia: Special Prize:,,Paul Polidor: Remember Tiberiu Brediceanu”

În imagine: muzicianul TIBERIU BREDICEANU (1877-1968)

POLIDOR-FEST.On-line 2021

S-AU ÎNCHIS ÎNSCRIERILE pt.JUDEȚELE

1.DOLJ

2.ILFOV

3.BUZĂU

4.IALOMIȚA

5.CĂLĂRAȘI

6.TULCEA

7.GORJ

8.MEHEDINȚI

9.CARAȘ-SEVERIN

10.HARGHITA

COMUNICAT ONG ( 11.11.2021) Orice înscriere a unei persoane în festivalul-concurs on-line după data de 11.11..2021 din județele de mai sus,  România, se consideră rezervare personalizată & înscriere pentru ediția a XXIII-a din 2022 !

INTERNATIONAL POLIDOR-FEST.ON-LINE / CULTURAL INTERFERENCES (1998/1999-2021) For INTERNATIONAL On-line POLIDOR XXII=2021 Personalized Reservations at: Solicitări înscrieri / rezervări personalizate Fest.Concurs On-line / E-mail:fundatia.paulpolidor@yahoo.com & 004.0740.47.48.14 & 004.0763.765.567 You can find the ,,Paul POLIDOR” Festival also at:www.fundatia-paulpolidor.ro//Mижнародна Лiтературно-Мистецька Академiя України &Internationale Akademie für Literatur, Kunst und Kommunikation / Vertretung in Deutschland – Österreich – Tschechische Republik: Pentru evoluția noastră spirituală, a copiilor  și  tinerilor  între  5 și 90 de ani: FESTIVALUL INTERNAȚIONAL de interferenţe culturale  (Ed. XXII, ON-LINE: 25.05.2021-25.05.2022)  Paul Polidor

Propunere (către participanții la POLIDOR-FEST.2021) de studiu al interferențelor culturale: imagistică-videograme, istorie identitară și muzică națională: KURT HIELSCHER (n.1881) & GEORGE ENESCU (n.1881)//

For INTERNATIONAL On line POLIDOR XXII=2021 Personalized Reservations at: Solicitări înscrieri / rezervări personalizate Fest.Concurs On-line / E-mail:fundatia.paulpolidor@yahoo.com & 004.0740.47.48.14 & 004.0763.765.567 You can find the ,,Paul POLIDOR” Festival also at:www.fundatia-paulpolidor.ro

Festivalul Internațional On-line Paul Polidor de Interferențe Culturale, Ed.XXII=2021 marchează:

A. 90 de ani (1931-2021) de la opera de istorie culturală: ,,Fotografii de Kurt Hielscher făcute în 1931 și publicate în Almanahul Fotografic România, Leipzig 1933”

B.-140 de ani(1881-2021) de la nașterea compozitorului  George Enescu (fondul muzical al filmului imagistic de videograme: Rapsodia I de Enescu)

C.-140 de ani (1881-2021) de la nașterea artistului vizionar (fotograf german), Kurt Hielscher, care a

avertizat cu 90 de ani în urmă societatea românească de apropierea norilor grei occidentali ai

îngenuncherii economice și identitare: “Dar pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Unele sate au și fost învăluite; norul cenușiu acoperă tot mai mult uneltele strămoșești și coloarea veselă a costumelor,

înecându-le în monocromia stinsă a modei de pretutindeni. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare. De aceea am dat în aceste fotografii atâta importanță vieții populare în dauna peisajului. Mi se pare că aș putea salva astfel prin cartea mea, pentru timpurile viitoare, ceea ce încet și continuu este sortit pieririi. Fie ca o soartă prielnică să păstreze încă mult timp poporul acestor munți, văi și câmpii, în frumusețea și spontaneitatea sa.”(KURT HIELSCHER)

————————————————————-