Polidor-Fest.XXII / S-a-ntâmplat pe 21nov.-Doliu la Filarmonica ,,G.Enescu”: A murit Nicolae Licareț !

Polidor-Fest.XXII On-line: S-a-ntâmplat în această zi, 21 noiembrie…  A murit marele artist al Claviaturilor Clasice, Nicolae Licareț ! Comemorare: 5 ani de la moarte

Nicolae Licareț despre Chopin…

Astăzi, 21 noiembrie 2016, s-a stins din viaţă Nicolae Licareţ. Pianistul în vârstă de 73 de ani a murit la Spitalul Floreasca, în urma unei îndelungi suferinţe. Critica de specialitate a apreciat mereu favorabil arta lui Nicolae Licareţ, caracterizându-l ca “un mare pianist şi muzician”, “partener ideal”, “un virtuoz al clavecinului”, “pianist strălucitor, cu o cultură a sunetului şi discreţie dinamică”, “un artist de excepţie al Barocului”, “un mare colorist al orgii”. În 1968, Nicolae Licareţ a devenit membru al Filarmonicii din Bucureşti, instituţie în care a activat aproape o jumătate de secol, iar din 1 ianuarie 1991 a servit drept director artistic. Ca solist, muzician de cameră, acompaniator, membru fondator al cvintetului Concertino, Nicolae Licareţ – unul dintre puţinii interpreţi cu activitate solistică concertistică la trei instrumente cu claviatură – a concertat în cele mai importante săli din Europa, America şi Australia. Pentru merite deosebite a fost decorat cu ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, cu ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi cu ordinul Cavaler al Artelor şi Literelor acordat de Statul Francez. Concertul susţinut miercuri, 23 noiembrie, de Corul Filarmonicii “George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner, va fi dedicat mermoriei lui Nicolae Licareţ. La Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19.00, vor fi interpretate Vecerniile Op. 37 de Serghei Rahmaninov. Solişti: Aneliya Vidinova Atanasova şi Ioan Orheian. În aceeaşi zi, de la ora 10:00, Radio România Muzical va realiza un portret In Memoriam Nicolae Licareţ, în cadrul emisiunii “Arpeggio”.

Dumnezeu să-l odihnească!

POLIDOR-FEST.On-line 2021 / S-AU ÎNCHIS ÎNSCRIERILE pentru JUDEȚELE:  1.DOLJ  2.ILFOV  3.BUZĂU   4.IALOMIȚA  5.CĂLĂRAȘI   6.TULCEA   7.GORJ  8.MEHEDINȚI   9.CARAȘ-SEVERIN  10.HARGHITA  11.TIMIȘ   12.HUNEDOARA  13.SIBIU   14.BIHOR   15.ALBA    16.SATU MARE    17.SĂLAJ   18.COVASNA   19.VASLUI  20.MARAMUREȘ    21.SUCEAVA    22.BOTOȘANI    23.NEAMȚ   24.IAȘI  25.PRAHOVA  26.CLUJ  27.ARAD   28.GIURGIU 29.OLT  30.VRANCEA // COMUNICAT ONG ( 21.11.2021) Orice înscriere a unei persoane în festivalul-concurs on-line după data de 21.11.2021 din județele de mai sus,  România, se consideră rezervare personalizată & înscriere pentru ediția a XXIII-a din 2022 ! INTERNATIONAL POLIDOR-FEST.ON-LINE / CULTURAL INTERFERENCES (1998/1999-2021)  For INTERNATIONAL On-line POLIDOR XXII=2021  Personalized Reservations at: Solicitări înscrieri / rezervări personalizate Fest.Concurs On-line / E-mail:fundatia.paulpolidor@yahoo.com & 004.0740.47.48.14 & 004.0763.765.567 You can find the ,,Paul POLIDOR” Festival also at:www.fundatia-paulpolidor.ro//Mижнародна Лiтературно-Мистецька Академiя України &Internationale Akademie für Literatur, Kunst und Kommunikation / Vertretung in Deutschland – Österreich – Tschechische Republik: Pentru evoluția noastră spirituală, a copiilor  și  tinerilor  între  5 și 90 de ani: FESTIVALUL INTERNAȚIONAL de interferenţe culturale  (Ed. XXII, ON-LINE: 25.05.2021-25.05.2022)  Paul Polidor