International On-line Polidor-Festival Winners XXI: Maria-Louisa Van Staden / Cultural Interferences

Glinka Variations on A Theme of Alabieff’s “The Nightingale”

Y Bowen Toccatina op 128 nr 2

Maria-Louisa Van Staden (Cond.art.:Prof.Cristina-Maria Ralea)

REPERE:A.),,Prin creații sonore și scrise, apreciate de notorietăți culturale (poeți, compozitori, interpreți, regizori, artiști emeriți din mai multe țări), de reviste și canale mass-media, de unele congrese, forumuri mondiale și festivaluri de profil din Babylon-Baghdad (Irak), Baku (Azerbaidjan), Stuttgart (Germania), Veliko-Târnovo (Bulgaria), Sydney (Australia), Melitopol și Kiev (Ucraina), Cleveland-Ohio, Phoenix-Arizona, Las Vegas (S.U.A.), Belgrad (Serbia), Antalya (Turcia), Kyoto (Japonia), Lima (Peru), Las Palmas de Gran Canaria (Insulele Canare-Spania), Veles și ,,Struga Poetry Evenings”(Macedonia), de asemenea, opera de ,,Sung Poetry & Poetic-Sequential Music”, creată de Paul Polidor, oferă festivalului anual omonim din capitala României, București, un model de evoluție educațională a copiilor și tinerilor în universul interferențelor culturale internaționale.”

Dumitru Copilu-Copillin, doctor în științe filologice, universitar eminescolog și titular al cursurilor de management educațional la universități din România și Republica Moldova, Asociația pedagogilor din țările balcanice, Uniunea Națională a Oamenilor de Știință, Om al anului conferit de American Biographical Institut din  Carolina de Nord, Director General Adjunct al International Biographical Center din Universitatea Cambridge din Londra pentru Europa din partea României.

B.) TREPTE TEMEINICE: ,,Distinse Domnule Paul Polidor, am remarcat atenta Dumneavoastră aplecare  către  comunicarea cu popoarele lumii, folosind  cultura ca limbaj  universal; v-am  aplaudat împreună cu câteva sute  de oameni la  Premiile Fundaţiei ,,Paul Polidor” şi  v-am ascultat cuvintele, care  se aşezau  rotund  între  emoţie şi preocupare  pentru cultură. Sunteţi, distinse  Domn, printre aceia, câţiva, probabil, cărora chiar le pasă de ce se întâmplă în lume – dacă valorile sunt la locul lor şi ce mai trebuie făcut pentru ca tabelul  elementelor  care  formează  cultura  noastră, a  românilor, să fie, undeva, în  tainiţa fiecărui  suflet. La grea muncă v-aţi  înhămat… !

V–am văzut înconjurat de oameni de diverse  categorii  sociale – de la ambasadori  la copii de grădiniţă, de la tineri liceeni la domni şi doamne (mai puţini tineri). Pentru  toţi  aveţi  un cuvânt  bun, o vorbă care le dă curajul şi imboldul să vi se alăture. Nimic nu este întâmplător – ceea ce clădiţi de mulţi ani, prin Fundaţie,va fi peste vreme şi vremuri, o piatră.

Pietrele, domnule Polidor, sunt cele mai temeinice trepte.”

Cu aleasă consideraţie, Maria Janina Ilie // Directorul  Centrului  Cultural  ,,Mihai Eminescu” – Primăria Sectorului 2, Bucureşti, 6 februarie 2004