Cezarina Adamescu (2010): Reper ,,Sunt pescărușul nins” de Paul Polidor

Cezarina Adamescu (2010). Reper:,,Sunt pescărușul nins…” de Paul Polidor

Cezarina Adamescu: Întâlniri romantice într-o oază de poezie

Exegeză: 55 de poeţi contemporani. Pagini alese. Antologie de poezie coordonată de Valentina Becart, Editura ARHIP ART, Sibiu, 2010 .

Despre următorul antologat, PAUL POLIDOR, Melania Cuc scrie: „,,Poemul, mod de Viaţă – Paul POLIDOR”: Ca un trubadur ieşind din smalţurile îngheţate peste porţelanuri de Maissen, Paul Polidor uimeşte, este un fenomen aproape neverosimil într-o lume primejduită de vanitatea şi ipocrizia cotidiană a omenirii. (…) Nimic desuet, nimic triumfal, nici o notă falsă în concertul acesta regal, pe care Paul Polidor îl dirijează cu bucuria ucenicului lutier, dar, mai ales, cu acurateţea şi harul maestrului ce nu se îndoieşte nici o clipă de menirea pentru care a fost trimis să-i facă umbră ţărânii, ca norul pe cer. Bine ai venit la AGERO, Paul Polidor! Melania Cuc, redactor Agero.

Şi, într-adevăr, palmaresul acestui tânăr poet este impresionant: „*Autor a 10 volume de versuri, eseuri şi interferenţe culturale. *Vicepreşedinte al Ligii Scriitorilor Români, filiala Bucureşti. *Antologator şi editor a 50 de volume din colecţia “,,Paul Polidor. Antologie de interferenţe culturale”. *Traducător.…” Un univers în care pătrunzi, fascinat de priveliştile care ţi se oferă, de gândurile care sunt şi ale tale, de sunetele nemaiauzite care-ţi farmecă auzul: „,,Sunt pescăruşul nins al stâncilor de sipet / Mă doare nemişcarea, nu calul alb, agrest, / În mine se lovesc însingurări de clipe / Cu clipe de ţărm şi mare în requiem celest. / Refluxul nou zvoneşte plecarea unui nor / Necapătul acesta nu-l pot cuprinde eu / Sunt ochiul unduirii în fiecare zbor / Neînţeles de valul adormitor şi greu.”(Sunt pescărușul nins).”

Please follow and like us: