În Festivalul ,,Paul Polidor” copiii Asociației Matias și-au regăsit stima de sine

Laureați ai International Festival of Cultural Interferences ,,Paul Polidor”, copiii-artiști ai Asociației Matias se reîntorc cu plăcere la acest festival-concurs, unde au fost punctați de o jurizare umană, în urma căreia și-au regăsit de fiecare dată stima de sine.  Premiile obținute au întregit imaginea Festivalului ,,Paul Polidor” de Interferențe Internaționale ca un punct de evoluție spirituală atât pentru viața interioară, sufletească a participanților, cât și pentru cea profesională.

Din arhiva culturală a asociației: ,,Dacă inițial, primii pași ai Orchestrei Matias s-au dorit a fi o formă de petrecere a timpului liber pentru copiii din Jilava, cu vârste între 6-14 ani, copiii au fost cei care au acordat orelor de muzică o perspectivă de performanță și atenție sporită instrumentelor muzicale. Vioara, chitara și mandolina sunt instrumentele cu care personalizăm recitalele Matias – prin note distincte, unice, redate prin alăturarea mandolinei la vioară și chitară. Cu toate că ne bucurăm de o evidentă listă de succese și aprecieri formale și informale, printre cele mai importante reușite pe care dorim să le împărtășim sunt relațiile apropiate dintre copiii Orchestrei Matias și schimbările aduse în viața lor. Este remarcabil sprijinul necondiționat al familiei și impactul pe care evoluția Orchestrei Matias îl are în creșterea încrederii de sine; nu doar individual, ci în familie și în rândul întregii comunități Jilava. În urma rezultatelor bune și cunoscute oamenilor, confirmate de profesori și premii, ”dintr-o dată copiii au devenit importanți”. Văzând performanțele obținute de la înființarea Orchestrei: aproximativ 180 de premii la cele peste 20 concursuri școlare în 2016 , 2017, 2018, ne-am propus să dezvoltăm programul muzical cu sesiuni de master-class pe teme de teorie muzicală și muzică de cameră.”