Alexandra Maria Antonescu: Fest.XXI-Winner Sp.Prize ,,Polidor: Remember C. Silvestri”

Comunicat ONG. Confirmare managerială (22.02.2021).

Singurul premiu, purtând titulatura ,,PREMIUL SPECIAL 2020 PAUL POLIDOR:  REMEMBER C. SILVESTRI. Interferențe româno-britanice” în: ,,INTERNATIONAL POLIDOR FEST.ON-LINE XXI (1999-2020)–CULTURAL INTERFERENCES” A FOST CÂȘTIGAT de către ANTONESCU ALEXANDRA MARIA (text pentru teritoriul României).

Reper 1998-2004:

TREPTE TEMEINICE

Distinse Domnule Paul Polidor,

Am remarcat atenta Dumneavoastră aplecare  către  comunicarea cu popoarele lumii, folosind  cultura ca limbaj  universal; v-am  aplaudat împreună cu câteva sute  de  oameni la  Premiile Fundaţiei ,,Paul Polidor” şi  v-am ascultat cuvintele, care  se aşezau  rotund  între  emoţie şi preocupare  pentru cultură. Sunteţi, distinse  Domn, printre aceia, câţiva, probabil, cărora chiar le pasă de ce se întâmplă în lume – dacă valorile sunt la locul lor şi ce mai trebuie făcut pentru ca tabelul  elementelor  care  formează  cultura  noastră, a  românilor, să fie, undeva, în  tainiţa fiecărui  suflet. La grea muncă v-aţi  înhămat… !    V–am văzut înconjurat de oameni de diverse  categorii  sociale – de la ambasadori  la copii de grădiniţă, de la tineri liceeni la domni şi doamne (mai puţini tineri). Pentru  toţi  aveţi  un cuvânt  bun, o vorbă care le dă curajul şi imboldul să vi se alăture. Nimic nu este întâmplător – ceea ce clădiţi de mulţi ani, prin Fundaţie, va fi peste vreme şi vremuri, o piatră.

Pietrele, domnule Polidor, sunt cele mai temeinice trepte.

Cu aleasă consideraţie,

Maria Janina Ilie