Fest.Polidor(XXI) Previziunea lui Eugen Cristea despre trad. din 1987: Mesaj-Israel

————————————————————————————————————————————

“רבות ביליתי עם פאול בדיון ביצירתו הנפלאה של טרקובסקי. בשנת 1987 (כן, כן!), פ.פולידור תרגם כתבים על נ.מיכלקוב וא.טרקובסקי, ובתוך כך הביא קרן אור ותרבות, לתודעה העמוסה עד גדותיה בקומוניזם…”
אוג’ין כריסטיה (2003) – חבר הכבוד של התאטרון הלאומי ע”ש א.ל. קרג’לה.

,,Am petrecut mult timp discutând cu Paul despre admirabila operă a lui Tarkovski. Ca și despre cea a lui Nikita Mihalkov. În 1987 (da, da!) Polidor traducea un interviu cu Mihalkov, aducând în conștiințele încarcerate de comunism o rază de cultură și de lumină…”(Eugen Cristea-2003), actor, Societar de Onoare al Teatrului Național ,,Ion Luca Caragiale”-București

———————————————————————————————————————————–

Mижнародна Лiтературно-Мистецька Академiя України & Asociația Culturală ,,IULIA HASDEU” & AROTEMA & L’Accademia internazionale di Letteratura, Arte e Comunicazione Italia-Germania & Internationale Akademie für Literatur, Kunst und Kommunikation / Vertretung in Deutschland – Österreich – Tschechische Republik

TEXT PENTRU TERITORIUL ROMÂNIEI:

Pentru evoluția noastră spirituală, a copiilor și tinerilor între 5 și 90 de ani:

FESTIVALUL-CONCURS INTERNAȚIONAL

de interferenţe culturale (Ed.XXI,ON-LINE: 16.06.2020-16.12.2020)

Paul Polidor

Blocul A = INTERFERENȚE Internaționale (Simpozion editare On-line)

SECȚIUNI BLOCUL A: A1=CULTUROLOGIE GERMANĂ (text între 1-2 pagini A4, termen limită trimitere text: 16.12.2020): Jurnalism Vizual & Film despre viața și opera lui LUDWIG van BEETHOVEN (250 de ani de la naștere: 16 decembrie 1770 -16 decembrie 2020); A2=CREAȚIE LITERARĂ (text între 1-2 pagini A4); A3=CREAȚIE PLASTICĂ (temă liberă: 2 lucrări format A5 sau A4 / concurent, alb-negru sau policromie); A4=TRADUCERI, TĂLMĂCIRI (texte din portofoliul fundaţiei); A5= Lucrări educaționale & ,,P.M.C.”(Polidor Management Consulting).La secţiunile A1,A2,A3,A4,A5 = în concurs lucrări şi proiecte din: Israel, Canada, Ucraina,  Slovacia, Australia, Rep. Moldova, Irak, Austria, Macedonia, Uruguay, Serbia, Germania, Spania, Bulgaria, S.U.A., Azerbaigean, Ungaria, Turcia, Rusia, Kârgâzstan. Evenimente de festival: recunoașteri occidentale (academii de literatură, arte și comunicare) ale operei culturale (poezie, eseuri, tălmăciri, Sung Poetry & Poetic-Sequential Music, texte sociale, jurnalism etc.) a fondatorului, parțial publicată între 1984-2020, omul de cultură Paul Polidor devenind laureatul Premiilor Internaționale purtând numele unor personalități universale, precum: ,,Francesco PETRARCA (1304-1374)”/Roma-Italia// Medaliat ,,Mikola GOGOL (1809-1852)” al statului ucrainean // ,,Franz KAFKA (1883-1924)”Frankfurt-Germania, Viena-Austria, Praga-Cehia & ,,Heinrich BÖLL (1917-1985)”/Nobel pentru Literatură, 1972 & Premiul pentru lirica universală cântată în 12 limbi ,,ДIАМАНТОВИЙ ДЮК / De Richelieu”; Spectacolul intercultural la TEATRUL INDART (București, lansare: 5 febr.2020 // Au interpretat versuri din vol.,,De dor mai moare câte un Actor…” de Paul Polidor: actorii Cristina Deleanu & Eugen Cristea). Festivalul-Concurs se va desfăşura ON-LINE cu colaborarea centrelor ONG (în baza contractelor de părţi civile semnate între fundaţie şi instituţiile respective). =====================================================================

Blocul B:  B1. = INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ MUZICĂ CULTĂ &

B2. = CULTUROLOGIE ÎN ESTETICA INTERPRETĂRII.

Secțiunea B1 de INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ (destinată persoanelor care studiază muzica în cadru instituționalizat sau particular / a se vedea anexa = date fișă înscriere) din cadrul Festivalului Internațional de Interferențe Culturale ,,Paul Polidor”(Ediția XXI=2020) va fi audiată și evaluată de un juriu de specialitate format din cadre didactice  de  la  Școala Gimnazială  de  Arte  Nr. 4 din Capitală, co-organizatorul Festivalului.

Secțiunea B2 – CULTUROLOGIE ÎN ESTETICA INTERPRETĂRII este destinată persoanelor care studiază (A.în cadru instituționalizat / B.particular / C.autodidact // a se vedea anexa = date fișă înscriere) diverse arte, precum: poezia, teatrul, baletul clasic, musicosofia, dansul modern, pantomima (trimiterea link-ului corect pe mail:fundatia.paulpolidor@yahoo.com cu minim două minute de interpretare proprie într-unul din domeniile enunțate mai sus). Pentru evoluția spiritual-interculturală a participanților, atât la BLOCUL A, cât și la BLOCUL B concurenții pot participa (în aceeași taxă de înscriere) la două secțiuni diferite, însă diplomele și premiile vor fi acordate pentru fiecare BLOC în parte.  Preşedintele juriului și producătorul festivalului-concurs: Paul Polidor (membru al Academiei de Literatură și Arte a Ucrainei). Adresa de mail pentru TOATE SECȚIUNILE: fundatia.paulpolidor@yahoo.com // Data limită de trimitere a fișei de înscriere =19 nov.2020

Data limită pentru TAXĂ ÎNSCRIERE CONT BANCAR ONG =19 nov.2020 (specificație contabil-bancară:,,SPONSORIZARE Fest.On-line Interf.POLIDOR”)// Data limită de TRIMITERE LINK-uri cu înregistrare / filmare interpretări: 6 dec.2020.  Jurizarea se va desfășura până în data de 13 dec.2020 (pentru texte despre BEETHOVEN:16 dec.2020). Diplomele și premiile (constând în cărți / sau reviste pe suport hârtie tipărită / sau produse promoționale digitale ale festivalului, CD-uri audio sau DVD-uri) se vor ridica la o dată ce se va anunța ulterior, prin intermediul Școlii de Arte Nr-4 București și al altor reprezentanți de centre ONG.  Departamentul de DONAŢII al Fundaţiei „Paul Polidor” va face în timpul festivalului diferite donaţii (cărţi, reviste, CD-DVD).  REPER bancar (titular: Fundația ,,Paul Polidor” C.U.I.:11490102)

CONT:RO75BACX0000003001886000 (UniCredit Bank S.A.)

Sucursala Izvor,   lângă  Parlamentul  României  (sau  la orice sucursală din capitală ori provincie): B-dul Libertăţii, Nr.20, Bl.3, Tronson I şi II, Sector 5, Cod: 050707, Bucureşti.     Orice taxă de înscriere depusă bancar în contul bancar al ONG-ului NU SE RETURNEAZĂ dacă posibilul concurent nu mai poate participa în festivalul-concurs. Copia-recipisă a depunerii bancare se trimite la adresa de mail: fundatia.paulpolidor@yahoo.com  Taxele de înscrieri bancare sunt:  A.: 0 (zero lei) pentru persoanele care vor să participe în festivalul-concurs și au deja rezervări / contracte editoriale cu ONG-ul pentru perioada 2020-2025.  // B.: 45 (patruzeci și cinci lei) pentru persoanele care se înscriu până în data de 31 octombrie 2020 (data actului bancar); // C.: 50 (cincizecilei) pentru persoanele care doresc să-și ridice diplomele și premiile de la centrele fundației din București; // D.: 70 (șaptezeci) lei pentru persoanele care doresc trimiterea diplomelor și a premiilor prin poștă în provincie și  65 (șaizecișicinci) lei pentru persoanele care doresc  trimiterea  diplomelor  și  a  premiilor  prin  poștă  în  București; // E.: Pentru ARTE PLASTICE – 400 (patrusute) lei pentru persoanele care trimit lucrările scanate pe mail și 50 (cincizeci) lei pentru persoanele care trimit cele două lucrări în original pe adresa: Centrul Fundației ,,Paul Polidor” – Ion Fănescu, str.Coștila, nr.10, Bl.P6, Sc.1, Ap.24, sector 4, București; // F.: 100 EURO (unasutăEURO sau 500 lei) pentru concurenții care doresc expedierea diplomelor și a premiilor prin poștă în afara teritoriului României; // G.: 10 (zece lei) pentru persoanele care se înscriu în programele juridice/ management moștenire culturală a fundației (donații imobiliare etc./promovare scop ONG).  *Premiile vor fi decernate de un juriu alcătuit din profesori de specialitate, scriitori, traducători, personalități culturale, profesori universitari. *Decizia juriului şi orice hotărâre ale acestuia sunt definitive şi fără drept de contestaţie. Lucrările din concurs nu se înapoiază. Toate drepturile  aparţin producătorului de festival. INFORMAȚII: 0727.3444.04 (director executiv) & 0740.47.48.14 (președinte ONG) & 0763.765.567 (director general: Editura Cadrelor Didactice din România / înregistrată notarial – București)  ======================================================

Mижнародна Лiтературно-Мистецька Академiя України

FIȘĂ DE ÎNSCRIERE la FESTIVALUL-CONCURS de interferenţe culturale internaţionale

Paul Polidor