Prof.Adriana Grigorescu: Fest.Polidor On-line, XXII /02.04=Ziua Cărților pentru Copii

Arhiva Fest.On-line ONG ,,Paul Polidor”-XXII(1999-2021)

Prof.Adriana Grigorescu:,,Paul Polidor – creator de artă pentru cei mici”(ISBN:973-87212-0-2)

 

2 Aprilie=Ziua Cărților pentru Copii / Postare On-line ONG:02.04.2021

Extras din volumul ,,Monografia Grădiniței 7- București” de Adriana Grigorescu,

Editura Fundației ,,Paul Polidor”, 2009, București, ISBN:978-973-8919-19-8

 

În acest volum, prin poezie creionat, autorul pătrunde în universul copilăriei, al jocului, al bunei dispoziții și al seninătății. Este o descoperire a creativității umane de la vârste fragede până la vârste înaintate, dar care pulsează de optimism, de puritate și de bucuria de a trăi prin descoperirea cu ochi de copil a realității înconjurătoare.

Fie că sunt versuri clasice, ale literaturii pentru copii, ale literaturii populare sau create de autor, fie că sunt ,,producții,, ale copiilor, poeziile ne ,,teleportează,,(ca să folosesc un temen tehnic) în tărâmul fermecat al copilăriei (acolo unde totul este posibil), ne trezesc nostalgii…

Este important că acum, de la cea mai proaspătă vârstă, copilul își poate promova creativitatea, fie ea literară sau plastică.

Creator de artă pentru cei mici (vers și muzică îngemănând), poetul Paul Polidor se dovedește, totodată, prieten și mentor al acestora, cărora le găzduiește poeziile și le promovează pe plan național. Gândurile și sentimentele lui Paul Polidor se cristalizează în creațiile artistice pe care le-a dedicat copiilor.

Sper ca volumul să fie receptat cu entuziasm atât de părinți, cât și de cadre didactice și copii, în întâmpinarea cărora vine pentru a completa colecția de suflet a fiecărei familii care mai freamătă la lecturarea liricii românești și universale…

Adriana Grigorescu

Prefața volumului ,,Îngerașul meu!…: antologie de texte pentru copii” de Paul Polidor,

Editura Fundației ,,Paul Polidor”, 2005, București, ISBN:973-87212-0-2)

 

 

 

 

Pin It on Pinterest