Centrul ONG-,,Prof.Luminița Tănase (Buzău)” & I.Ș.J.Buzău: coorganizatori ai: International Festival ,,Paul Polidor”-XXIV(1999-2023)

NOI PARTICIPĂRI (2023) ÎN CURS DE TIPĂRIRE LA EDITURA CADRELOR DIDACTICE DIN ROMÂNIA (ÎNREGISTRATĂ NOTARIAL LA BUCUREȘTI – DIRECTOR FONDATOR: PAUL POLIDOR)

ÎN IMAGINE: Prof.LUMINIȚA TĂNASE – Membru al Dept.Onorific: ACADEMY of INTERNATIONAL INTERFERENCES PAUL POLIDOR (since 2018)

CENTRUL ONG ,,PROF.ADRIANA GRIGORESCU & GR.7, SECT.2)

,,Vizită la atelierul lui Moș Crăciun”, activitate extracurriculară

GRUPA MIJLOCIE 4C ,, FLUTURAȘII’’ Îndrumător: prof.  Smocot Mihaela

Pentru toți copiii magia sărbătorilor de iarnă îl are în centru pe Moș Crăciun. Cei care nu cred în magia sărbătorilor pierd o parte frumoasă a copilăriei. Datoria noastră ca și adulți este să îi încurajăm pe cei mici să creadă că Moș Crăciun există. Specialiștii spun că întâlnirea copiilor cu Moș Crăciun, chiar și acea întâlnire imaginară   îi    ajută    pe  cei mici să-și dezvolte personalitatea. Ei dezvoltă trăsături adaptative, cum ar fi: sociabilitatea, încrederea, toleranța. Așteptându-l pe Moș Crăciun copiii-și dezvoltă și imaginația, așa că am pornit cu mic, cu mare într-o frumoasă călătorie cu autocarul să descoperim Atelierul lui Moș Crăciun și al spiridușilor săi. A fost o călătorie frumoasă, cu cântece și veselie. Cum am ajuns, am pășit împreună în lumea magică a lui Moș Crăciun,  copii, părinți și cadru didactic! Ne-am bucurat de atmosfera caldă și prietenoasă a sărbătorilor de iarnă, am pictat decorațiuni de Crăciun, pe care copiii le-au luat ca amintire acasă, am cântat colinde. Întâlnirea cu Moș Crăciun și spiridușii săi a fost magică, încărcată de emoții de tot felul. După aceea copiii au ,,zburat’’ pe tiroliana magică a Moșului și s-au plimbat cu trăsura cu ponei, apoi au exersat trasul la ținta cu arcul. Am petrecut o zi minunată, plină de aventuri și am avut ocazia să interacționăm, să ne cunoaștem mai bine, adulți și copii. A fost o experiență fantastică, despre care pozele și zâmbetele noastre vorbesc. Această excursie a creat amintiri frumoase și de neuitat.

 

SOCIALIZAREA COPIILOR PRIN JOCUL DE ROL     Prof. Pandeleanu Adriana

Grădinița Nr.7, Sector 2, București  DIRECTOR: Prof.ADRIANA GRIGORESCU

Jocul presupune explorarea universului, a realităţii,  prin joc se reproduc, se reconstruiesc secvenţe din viaţa reală sau se creează o  altă realitate. Jocul reprezintă copilăria însăşi, prin joc copilul trăieşte fantasticul, miraculosul; îşi alege personaje pe care le interpretează cu plăcere, îşi formează un model în viaţă. Jocul este activitatea fundamentală la vârsta preşcolară, care ajută la formarea personalităţii copilului și oferă posibilitatea instruirii, educării acestuia din punct de vedere intelectual, fizic şi moral,  pregătindu-l pentru integrarea cu succes în societate ca personalitate distinctă. Jocul de rol nu este doar o activitate distractivă pentru cel mic, el devine un element esențial al învățării. Copilul învață prin experiență, deoarece devine „actor” al vieții sociale și nu numai, având ocazia să învețe lucruri noi, să își formeze convingeri și să înfrunte situații complicate, în care este nevoit să găsească soluții pentru a le depăși. Preșcolarii descoperă, prin intermediul jocului de rol, noi cunoștințe, abordări și experiențe, își dezvoltă curajul de a acționa liber și spontan, spiritul activ și creativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest